Montaj generatoare curent

Intr-un articol anterior am vorbit despre alegerea unui generator electric, ce criterii trebuie sa aveti in vedere pentru a reusi sa alegeti aparatul care se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra. Spuneam ca atunci cand achizitionati un generator nu pretul este un element de garantie a calitatii deoarece diferentierea in materie de costuri se face doar in functie da capacitatea generatorului. Întotdeauna un aparat destinat unei utilizari industriale va fi mai scump decat unul conceput pentru a sustine functionarea normala a consumatorilor casnici.

Dupa ce am stabilit clar cum se alege un generator, continuam prin a va arata etapele de montaj si lucrarile specifice pe care le realizeaza inginerii nostri pe teren. In acest sens am creat o serie de materiale video realizate la cateva dintre lucrarile noastre. Astfel, incercam sa va ilustram operatiunile de montare ale unui astfel de aparat pentru a va face o idee cat mai clara despre ceea ce inseamna achizitia unui generator electric.

Este foarte important ca intotdeauna sa lucrati cu specialisti care au facut dovada expertizei lor atat prin lucrarile realizate, cat si prin prin certificarile obtinute din partea ANRE. Pana la urma, interventiile la reteaua electrica nationala, cat si la cea aferenta spatiului de montare al generatorului reprezinta o munca sensibila in care orice eroare poate duce la prejudicii serioase.

Daca montajul unui generator electric nu este facut respectand anumite etape si norme de lucru rezultatul final nu va presupune doar functionarea defectuoasa a aparatului, dar pot intervenii vicii de functionare la nivelul retelei, ceea ce poate provoca accidente cu pagube semnificative.

In primul material video puteti urmari instalarea generatului electric si interconectarea acestuia cu reteaua electrica. Conexiunea cu generatorul se realizeaza la nivelul contorului electric si a tabloului electric care alimenteaza consumatorii. Dupa ce instalarea a fost finalizata, am simulat o pana de curent pentru a ne asigura ca automatizarile functioneaza corespunzator.

Al doilea material video ilustreaza o alta lucrare. Și aici am realizat automatizarile si conectarea generatorului la reteaua electrica. Lucrarea a fost realizata astfel incat, in momentul in care intervine intreruperea curentului de la retea, generatorul electric intervine imediat pentru a suplini lipsa de tensiune. Astfel, chiar daca alimentarea de la retea este intrerupta, functionarea consumatorilor nu este afectata, generatorul asigurand tensiunea necesara. Dupa ce alimentarea de la retea a fost repornita, generatorul isi continua functionarea pentru inca un minut pentru a-si asigura ciclul de racire.

Al treilea material ilustreaza montarea unui generator electric la o locatie asezata intr-un loc mai izolat. Dupa cum se poate vedea din filmare, exista retea electrica in zona, dar se intampla ca fluxul de curent electric sa nu fie constant si intervin intreruperi frecvente. In general, in astfel de zone, furnizarea curentului electric lasa de dorit din punctul de vedere al constantei. Pentru a-si asigura functionarea constanta a consumatorilor, beneficiarul a decis achizitionarea si instalarea unui generator electric. In acest caz a fost vorba de un generator de capacitate mai mare. Dupa ce instalarea a fost finalizata s-a realizat testarea prin simularea unei intreruperi de curent. Totul a mers bine, iar beneficiarul si-a asigurat functionare constanta a consumatorilor electrici.

Click aici pentru toata gama de Generatoare Curent

Comentariile sunt închise.